XI Međunarodni simpozijum o korporativnom upravljanju

19 - 20.5.2016.

Савез рачуновођа и ревизора Републике СрпскеМирка Ковачевића 13а
78000 Banja Luka, Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina

Телефон: 051/431-260, 430-200
Факс: 051/348-795
slavoljub.sikanjic@srrrs.org

Савез рачуновођа и ревизора Републике Српске је основан 28.октобра 1996. године. Ову професионалну, невладину организацију са сједиштем у Бањалуци чини 11 добровољно удружених Друштава, која су према територијалном принципу, основни облик организовања рачуновођа и ревизора у Републици Српској.

У складу са програмским опредјељењима и законским обавезама, Савез врши интензивну активност на плану спровођења своје основне дјелатности кроз едукацију чланства. У складу са прокламованим циљевима и Међународним образовним стандардима (МОС) Савез спроводи континуирану едукацију својих чланова, те у том смислу, ради на превођењу, објављивању тумачењу и примјени Међународних рачуноводствених стандарда и Међународних стандарда ревизије.

У четрнаест година постојања, Савез рачуновођа и ревизора Републике Српске је успјешно организовао четрнаест Конгреса професије. На овим Конгресима, универзитетски професори и угледни научни радници из области рачуноводства, ревизије и финансија презентовали су многе ауторске радове. Закључци и приједлози са ових Конгреса допринијели су развоју професије, те стварању сигурнијег привредног амбијента Републике Српске.

Савез је био ембрион у коме су зачете и неке сродне професије, као што су професије интерних ревизора и овлашћених процјењивача, које сада дјелују као одвојене и самосталне професије.

Од 1999. године Савез издаје научно-стручни часопис "Финрар", који својим теоретским и практичним приступом помаже рачуновођама и ревизорима у рјешавању свакодневних проблема и има значајну информативну и едукативну улогу у њиховим професионалним каријерама.

Упоредо са трансформацијом рачуноводства у правцу прихватања и примјене Међународних стандарда финансијског извјештавања и Међународних рачуноводствених стандарда, Савез се врло брзо и јасно опредјелио за европски и регионалну сарадњу што је потврдио кроз активно дјеловање у партнерству за развој рачуноводства у југоисточној европи SEEPAD, чији је активни члан и један од оснивача.

Дана 11. новембра 2004. године, Савез рачуновођа и ревизора Републике Српске постао је придружени члан IFAC-а (International Federation of Accountants), што је био увод у приступање глобалној заједници професионалаца из области рачуноводства и ревизије.

Као резултат крајњег професионализма и упорног рада стигла је и заслужена награда.

05. новембра 2010. године у Куалалумпуру (Малезија), Савез рачуновођа и ревизора Републике Српске је примљен у пуноправно чланство Међународне федерације рачуновођа (IFAC). То је уједно и највеће међународно признање Савеза Српске и његово прихватање као равноправног глобалног партнера, што је велики успјех како за Републику Српску, тако и за цијелу Босну и Херцеговину. Савез рачуновођа и ревизора Републике Српске је прва и једина рачуноводствена асоцијација из БиХ која је примљена у пуноправно чланство IFAC-а.

У циљу развоја професије и просперитета нашег друштва и интеграција у европске и глобалне структуре, визија Савеза је била да створи професију рачуновођа, ревизора и осталих професионалаца из области финансија која ће бити у рангу најразвијенијих професија овог типа у свијету, што је и остварено.


44.7716488, 17.206899900000053 Како доћи до организатора: Одштампај

Copyright © 2021 confOrganiser.com. All rights reserved. | BitLab